English|Castellano
 
Masia Hotel SPA Vals Regal Activitats Rutes Bodes Blog Contacte
Rebre informació
 I Concert de Joves Pianistes SALA PIANO

La Garriga de Castelladral (diumenge 3 d'abril)

El piano...
Un instrument molt estimat per a molta gent...
un instrument amb moltes possibilitats,  amb un so que agrada a tothom,
un instrument molt complert, indispensable per aconseguir una base harmònica,
un instrument que molta gent desitjaria saber tocar...

Malgrat totes aquestes virtuts del piano, en els inicis del seu estudi, i fins i tot més endavant, la realitat és que sovint l’alumne se sent  força sol, doncs són poques les possibilitats de formar part d’un conjunt instrumental o una orquestra, i més enllà de formar un grup de cambra, l’experiència de tocar en grup és difícil d’assolir.
Això fa que les escoles de música, a l’hora de participar en les activitats que nosaltres mateixos organitzem, ja donem per fet que els pianistes no hi podran col·laborar.

Doncs bé, aquest any, i per primera vegada, hem trobat una entre tantes fórmules, de fer una activitat adreçada específicament als alumnes de piano amb l’objectiu que no se sentin relegats i que se sentin part d’un grup que tenen en comú l’instrument que toquen.
   

  
El naixement de la iniciativa és molt curiós: des de La Garriga de Castelladral i La Casa dels Pianos, veient que disposaven d’una sala, amb un piano de cua, i acústicament preparada per a realitzar-hi concerts, senten la necessitat de fer-hi alguna cosa vinculada amb el món dels estudiants. Al contactar amb les escoles de la zona 6 (Catalunya Central) de  l’Associació Catalana d’Escoles de música (ACEM) , va semblar que una possibilitat podia ser la d’oferir als alumnes de piano un espai emblemàtic per la situació geogràfica, per la bellesa de l’entorn  i per l’adequació de la sala que a més porta per nom Sala Piano donat que vista des de dalt, arquitectònicament, té la forma d’un piano de cua.

Així doncs, feta la proposta, té molt bona  acceptació per part de tots els equips directius que comparteixen la problemàtica que genera tenir molts alumnes de piano a l’escola a l’hora de programar activitats conjuntament amb altres escoles. Per tant tindrem pianistes de 16 escoles de música de diferents municipis i per això ha calgut preveure dues sessions per evitar que tot plegat fos massa llarg.
El concert en si, té un altre atractiu, la presència d’en Benjamí Santacana, professor del Conservatori de Manresa i del Conservatori del Liceu de Barcelona, que s’ha encarregat d’unir les interpretacions dels petits pianistes a través de petites intervencions per part d’ell entre alumne i alumne. La intenció és situar als oients i donar-hi un aire pedagògic i alhora ben  amè per tal que quedi un bon gust de boca de tot plegat.

No sabem si ha estat l’atzar o no el que ha provocat una casualitat que no sempre es dóna a la vida i que nosaltres hem tingut clar que calia aprofitar: uns tenen un espai amb ganes de compartir, els altres tenen inquietuds i ganes de fer coses...hem tingut la sort de trobar-nos i poder fer realitat les nostres il·lusions.

Aquest és el Ier Sala Piano, així és com hem batejat aquesta trobada de pianistes, fent honor a la Sala que ens ha unit i que porta aquest nom. Hi ha la intenció de fer una IIª edició, i una IIIª...Volem propiciar que hi hagi aquesta cita anual entre les escoles de música, La Garriga de Castelladral i La Casa dels Pianos, el més important és que ens hem ben trobat i sabem que tot plegat comportarà un benefici pels estudiants de piano de les nostres escoles.

Agraïm de debò la implicació de La Garriga de Castelladral, La Casa dels Pianos i Restaurant TO+ en tot el projecte així com la col·laboració d’en Benjamí Santacana que ens ha vestit una mica més l’acte. I també als protagonistes d’aquesta matinal,  tots els pianistes que avui s’han desplaçat fins aquí sabent que es trobarien a altres pianistes com ells i que malgrat les cuques que corren per dins abans d’un concert, han volgut pujar a l’escenari a tocar. Els animem a que no deixin de fer música, nosaltres farem el que estigui a les nostres mans per engrescar-los!

Horari: diumenge 3 d'abril de 2011
  • Primera sessió: 10:00h
  • Segona sessió: 12:15h

El concert és completament gratuït. Insciru-te al següent formulari:
       
Nom
E-mail
Telčfon
Idioma
Comentaris